Anual, pe data de 22 aprilie, este marcată Ziua Pământului, un evenimentul sărbătorit la nivel internațional, având scopul de a atenționa omenirea privind protecția mediului înconjurător. Ziua Pământului a fost aniversată pentru prima dată în 1970, inițiată de senatorul american Gaylord Nelson și celebrată, în premieră, doar pe teritoriul SUA.

Din 1990, datorită eforturilor depuse de activistul Denis Hayes, Ziua Planetei Pământ a început să fie organizată la nivel internațional, în peste 140 de țări. Oficial în anul 2009, această dată a fost declarată de ONU (Organizația Națiunilor Unite) drept sărbătoarea oficială a Planetei Pământ.

În Republica Moldova Ziua Planetei Pământ se sărbătorește din anul 1990. Activitățile realizate în acest sens pe teritoriul Republicii Moldova vizează acțiunile de salubrizare, plantare, amenajarea teritoriului, inclusiv, informarea populației.

Cu acest prilej ne readucem aminte cât de mult ar trebui să apreciem minunatele daruri pe care ni le face zilnic mama natură. În această zi  Elevii Școlii Speciale nr.12  ghidați de cadrele didactice au venit cu un omagiu pământului, au adus aportul personal pentru sănătatea și curățenia lui, desfășurând activitați atractive pentru copii, discuții despre ce soluții de combatere a poluării mediului înconjurător ar putea să propună pentru a oferi încă o răsuflare Planetei noastre Pământ.