Monitorizarea procesului de alimentație în Școala Specială nr. 12 pentru copii hipoacuzici și surditate tardivă, sectorul Botanica:
- Instituția dispune de condiții moderne pentru păstrarea produselor fiind dotată cu frigidere, conform cerințelor sanitar – igienice;
- Administrația instituției monitorizează zilnic calitatea materiei prime recepționate și a bucatelor finite, precum și a servirii acestora, cu respectarea rațiilor/porțiilor alimentare per elev;
- În instituție se ține cont de respectarea cerințelor sanitar-igienice;
- În instituție se livrează produse de calitate, în ambalajul producătorului, cu indicarea clară a termenului de valabilitate de la data producerii, îmbutelierii, fabricării.
- Produsele alimentare: se recepționează la blocul alimentar în vase marcate corespunzător produsului și cantității indicate în meniu; se păstrează în propriul ambalaj până la pregătirea bucatelor finite.
- Meniul zilnic se întocmește cu respectarea normelor fiziologice de consum, din produsele de consum disponibile la depozitul de produse alimentare al instituției, ținând cont de numărul de elevi prezenți în ziua precedentă.